Het ScholenConcept toegepast in een “Gezonde School”

Nieuws
Gepubliceerd op:
Het ScholenConcept toegepast in een “Gezonde School”

Vanochtend hebben de Brede Scholen in Appingedam, Olingertil en Opwierde, het predicaat “Gezonde School” ontvangen. De Wethouder heeft hiervoor een vignet onthuld. Scholen die structureel werken aan de optimale gezondheid in de school, waardoor onder andere betere leerprestaties en een lager ziekteverzuim ontstaan, komen in aanmerking voor het vignet “Gezonde School”.

Klimaatbeheersing Brede School Olingertil

De Brede School Olingertil heeft bewust gekozen voor het Scholenconcept en heeft hiermee een klimaatoplossing dat het optimale binnenklimaat in de school realiseert. Altijd frisse en schone lucht en aangename temperaturen, door elk klaslokaal apart wordt geventileerd, verwarmd en gekoeld. Niet alleen de lokalen, maar ook de sportzaal is uitgerust met dit systeem.

Brede Scholen Appingedam ontvangen vignet “Gezonde School”

Wethouder Yang Soo Kloosterhof heeft donderdagochtend op beide Brede Scholen in Appingedam het vignet Gezonde School onthuld. Zowel de Olingertil als locatie Opwierde hebben het themacertificaat Sport en Bewegen aangevraagd. Hiermee geven de scholen aan dat ze een actieve leefstijl van de leerlingen stimuleren en hanteren, zoals het geven van kwalitatief goede lessen, bewegingsonderwijs en extra aandacht voor inactieve leerlingen. Ook het bieden van een breed en gevarieerd keuzepakket van naschoolse activiteiten hoort daarbij.  De onthulling werd afgesloten met een sportieve activiteit voor alle leerlingen.

Bron: RTV Noord

Misschien ook interessant:

Daar is ie dan: de uitslag van onze kerstpuzzel 2023!
Nieuws

Daar is ie dan: de uitslag van onze kerstpuzzel 2023!

Bekijk hier de antwoorden 

Officiële lancering Templari Benelux
Nieuws

Officiële lancering Templari Benelux

Dit zusterbedrijf van Klimaatgroep Holland is dé importeur en leverancier voor de Benelux van Templari warmtepompen. Tijdens de Vakbeurs Energie wordt het bedrijf officieel gelanceerd!

Maatwerkregeling ventilatie in scholen nu beschikbaar
Nieuws

Maatwerkregeling ventilatie in scholen nu beschikbaar

De nieuwe subsidie voor ventilatie in scholen is voor hen die geen gebruik heeft kunnen maken van de eerdere SUVIS regeling én tot de groep van meest urgente scholen behoort.

Offerte aanvragen