Kantoorklimaat vaak onder de maat

Nieuws
Gepubliceerd op:
Kantoorklimaat vaak onder de maat

Op een kwart van de werkplekken heerst een ongezond werkklimaat. In veel van deze gevallen is er zelfs sprake van een gezondheidsrisico door o.a. een te hoog CO2-gehalte. Deze conclusie wordt getrokken in een onderzoek uitgevoerd door De Vereniging Schoonmaak Research (VSR) naar het binnenklimaat in veertig kantoorpanden.

Een van de opvallendste uitkomsten van het onderzoek is dat in slechts de helft van de onderzochte gevallen het CO2-niveau onder de gewenste norm van maximaal 800 PPM valt. Maar liefst 20% van alle werkplekken heeft te maken met zeer slechte omstandigheden; meer dan 1200 PPM CO2. Dit toont aan dat er in die gevallen slecht geventileerd wordt.

Een andere indicator voor her binnenklimaat zijn de gevonden aantallen aanwezige schadelijke bacteriën en schimmels. Bij bijna 40% van de gevallen waren die te hoog. Bij nog meer werkplekken werd geconstateerd dat de fijnstofconcentratie als matig of slecht beoordeeld moest worden.

Temperatuur op de werkplek

De onderzochte werkplekken waren over het algemeen goed op temperatuur; tussen de 20 en 24 C. Zorgelijker was het gesteld met de luchtvochtigheid. In driekwart van de gevallen lag die aanzienlijk onder de norm van 40 tot 50 procent.

Ziekteverzuim en vermoeidheid

Een te hoog CO2 gehalte, teveel fijnstof en te hoge microbiologische waarden, in combinatie met een te lage luchtvochtigheid kunnen een gebrek aan concentratie, hoofdpijn en vermoeidheid veroorzaken. Soms zal het leiden tot onnodig ziekteverzuim.

Misschien ook interessant:

Daar is ie dan: de uitslag van onze kerstpuzzel 2023!
Nieuws

Daar is ie dan: de uitslag van onze kerstpuzzel 2023!

Bekijk hier de antwoorden 

Officiële lancering Templari Benelux
Nieuws

Officiƫle lancering Templari Benelux

Dit zusterbedrijf van Klimaatgroep Holland is dé importeur en leverancier voor de Benelux van Templari warmtepompen. Tijdens de Vakbeurs Energie wordt het bedrijf officieel gelanceerd!

Maatwerkregeling ventilatie in scholen nu beschikbaar
Nieuws

Maatwerkregeling ventilatie in scholen nu beschikbaar

De nieuwe subsidie voor ventilatie in scholen is voor hen die geen gebruik heeft kunnen maken van de eerdere SUVIS regeling én tot de groep van meest urgente scholen behoort.

Offerte aanvragen