Nieuwe United World College Maastricht voorzien van goed en gezond binnenklimaat

Nieuws
Gepubliceerd op:
Nieuwe United World College Maastricht voorzien van goed en gezond binnenklimaat

Aan de rand van het Geusseltpark te Maastricht wordt het nieuwe onderkomen voor het United World College gebouwd. Het UWC Maastricht is de 13e vestiging van United World Colleges, in Nederland vooral bekend door het feit dat een aantal Oranje-telgen (o.a. prins Willem-Alexander) een deel van hun opleiding aan het UWC in Wales heeft gevolgd. Het UWC Maastricht kwam tot stand door een fusie van de Joppenhofschool (basisonderwijs) en de Internationale School Maastricht (voortgezet onderwijs).

Momenteel zijn de leerlingen afkomstig uit de internationale gemeenschap in en rondom Maastricht, ze wonen veelal bij hun ouders thuis. Met ingang van komend schooljaar zullen de eerste 50 'boarders' arriveren, leerlingen afkomstig uit de hele wereld, die op de Maastrichtse campus een aantal jaren zullen wonen en studeren. Op termijn zal er plaats zijn voor 200 boarders. Voorlopig zullen de boarders worden ondergebracht in een pand in de binnenstad.

Vanaf 2013 hoopt het UWC de nieuwe campus in het Geusseltpark te betrekken, waar het samen wonen, studeren en ontspannen gecombineerd zal kunnen worden. De campus ligt naast de Ambyervijver in een waterrijk gebied. Die locatie is bewust uitgekozen, omdat water een belangrijk thema zal worden in het onderwijsprogramma van het UWC Maastricht (elk UWC heeft een speciale focus).

De wereld in een dorp, zo zou je de nieuwbouw van het UWC kunnen benoemen. Het leven van de ruim 900 leerlingen zal zich gaan afspelen rondom het centrale plein. De paviljoens aan het plein hebben een verschillend formaat, zoals in een brinkdorp waar in de loop der tijd op een min of meer vanzelfsprekende wijze verschillende functies zijn gebouwd. De plaatsing van de paviljoens op het terrein houdt op een natuurlijke wijze logisch verband met elkaar.

In de nieuwe school wordt het unieke binnenklimaat concept van Klimaatgroep Holland geïnstalleerd. Per lokaal wordt er een unit toegepast (ComfortPlus genaamd) die ervoor zorgt dat er een optimaal en comfortabel microklimaat heerst. Geheel op vraag en aanbod gestuurd, uiteraard voorzien van een CO2-regeling voor een optimale en gezonde schoolventilatie en aanwezigheiddetectie voor het schakelen van de verwarming en koeling. Voor meer informatie over dit energiezuinig binnenklimaat concept dat speciaal is ontwikkeld voor de hedendaagse scholenbouw, zie Klimaatgroep Holland Scholenconcept.

Opdrachtgever Klimaatgroep Holland: Homij Technische Installaties
Aantal ComfortPlus eenheden: 58 stuks
Oplevering: mei 2013
Bruto vloeroppervlak UWC: 9.500m²
Buitenterrein: 18.000m²

Misschien ook interessant:

Daar is ie dan: de uitslag van onze kerstpuzzel 2023!
Nieuws

Daar is ie dan: de uitslag van onze kerstpuzzel 2023!

Bekijk hier de antwoorden 

Officiële lancering Templari Benelux
Nieuws

Officiƫle lancering Templari Benelux

Dit zusterbedrijf van Klimaatgroep Holland is dé importeur en leverancier voor de Benelux van Templari warmtepompen. Tijdens de Vakbeurs Energie wordt het bedrijf officieel gelanceerd!

Maatwerkregeling ventilatie in scholen nu beschikbaar
Nieuws

Maatwerkregeling ventilatie in scholen nu beschikbaar

De nieuwe subsidie voor ventilatie in scholen is voor hen die geen gebruik heeft kunnen maken van de eerdere SUVIS regeling én tot de groep van meest urgente scholen behoort.

Offerte aanvragen