Prestaties schrikbarend beter bij goed binnenklimaat

Nieuws
Gepubliceerd op:
Prestaties schrikbarend beter bij goed binnenklimaat

Natuurlijk wisten we het bij Klimaatgroep Holland al lang: een goed binnenklimaat draagt bij aan betere prestaties. Een hedendaags kantoorpand vraagt vaker om koeling dan verwarming. Koeling is noodzakelijk om prestaties op peil te houden. De Harvard School of Public Health besteedde een onderzoek aan de verrichtingen van personen die zich in een ruimte bevinden met een goed binnenklimaat en kwamen tot indrukwekkende resultaten.

Beter kantoorklimaat loont

Deelnemers aan het onderzoek moesten zes dagen werkzaamheden verrichten in een gebouw waar het binnenklimaat door de onderzoekers werd geregeld. Daarbij werden voornamelijk de cognitieve functies getest, processen die helpen bij het beter opnemen en verwerken van informatie. Ten opzichte van traditionele gebouwen werd in een pand waar het binnenklimaat beter is geregeld, ook daadwerkelijk een stuk beter gepresteerd. De testpersonen namen de informatie maar liefst 299% (!) beter op. Ook de strategische capaciteiten verbeterden met 288%. Aangezien de meeste mensen een groot gedeelte van de dag binnen zijn, is het volgens onderzoeker Joseph Allen van de Harvard School of Public Health van essentieel belang goed te ventileren. “Dit heeft grote invloed op onze gezondheid en welzijn.” 

Om de prestaties op peil te houden is goede koeling en ventilatie op kantoor pure noodzaak. Het Inside Comfort-concept van Klimaatgroep Holland onderscheidt zich hierin van traditionele klimaatsystemen. Zo is de klimaattechniek in staat om te verwarmen, te koelen en verzorgt het ook de ventilatie van kantoorruimtes. Wilt u ook schrikbarend beter presteren op kantoor? Neem gerust contact met ons op. We helpen graag uw kantoorklimaat verbeteren. 

Bron: https://www.installatieprofs.nl/nieuws/prestaties-schikbarend-beter-bij-goed-binnenklimaat

Misschien ook interessant:

Daar is ie dan: de uitslag van onze kerstpuzzel 2023!
Nieuws

Daar is ie dan: de uitslag van onze kerstpuzzel 2023!

Bekijk hier de antwoorden 

Officiële lancering Templari Benelux
Nieuws

Officiƫle lancering Templari Benelux

Dit zusterbedrijf van Klimaatgroep Holland is dé importeur en leverancier voor de Benelux van Templari warmtepompen. Tijdens de Vakbeurs Energie wordt het bedrijf officieel gelanceerd!

Maatwerkregeling ventilatie in scholen nu beschikbaar
Nieuws

Maatwerkregeling ventilatie in scholen nu beschikbaar

De nieuwe subsidie voor ventilatie in scholen is voor hen die geen gebruik heeft kunnen maken van de eerdere SUVIS regeling én tot de groep van meest urgente scholen behoort.

Offerte aanvragen